Van der Sar: "Oneerlijk dat Ajax nu voorronde CL moet spelen"

16 juli 2019, 11:48

Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het moeilijk te begrijpen dat een club die in eigen land de dubbel pakt en bovendien de halve finale van de Champions League haalt, dit seizoen eerst voorronde moet overleven om weer aan het miljardenbal mee te mogen doen. Dat zegt hij op de website van voetbalorganisatie ECA.

Ajax is op dit moment al in voorbereiding op de voorrondes van de Champions League, die begin augustus starten. "Dit betekent dat je in een zeer vroege fase van het seizoen klaar moet zijn, wat veel druk op veel verschillende aspecten met zich meebrengt", aldus Van der Sar. De voorbereiding van Ajax wordt bemoeilijkt door het feit dat veel bepalende spelers nog met vakantie zijn vanwege eerdere verplichtingen met hun land op de Copa America of Afrika Cup. "Vorig jaar zijn we erin geslaagd om op tijd klaar te zijn, dus we weten dat het mogelijk is. Het zal wel bijzonder moeilijk zijn om dit succes te herhalen."

Minder waardevol

Van der Sar vindt het gek dat clubs als Ajax, maar ook Celtic en Kopenhagen in hun land succesvol zijn, maar Europees niet meteen meedoen in het hoofdtoernooi van de Champions League. "Het voelt een beetje oneerlijk dat het bereiken van de halve finale van de UEFA Champions League vorig seizoen en het winnen van zowel de Nederlandse competitie als de beker minder waardevol is dan als vierde eindigen in één van de toplanden (Engeland, Duitsland, Spanje en Italië, red.)."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen