Haller op weg naar West Ham United, FC Utrecht gaat profiteren

Haller op weg naar West Ham United, FC Utrecht gaat profiteren

16 juli 2019 – Sébastien Haller maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap van Eintracht Frankfurt naar West Ham United. De Duitse club meldt dinsdagochtend via de officiële kanalen een mondeling akkoord te hebben bereikt met The Hammers over de transfer van de 25-jarige Fransman. Mits hij de medische keuring doorstaat, gaat Haller aan de slag in de Premier League.Met de transfer is een bedrag van omgerekend bijna vijftig miljoen euro gemoeid, melden meerdere Engelse media. FC Utrecht, de oude club van Haller, profiteert daar waarschijnlijk van mee. Toen de Domstedelingen de Fransman twee jaar geleden verkochten aan Eintracht Frankfurt, bedongen zij naar verluidt een doorverkooppercentage. Gezien de enorme transfersom die West Ham voor de spits betaalt, mag Utrecht rekenen op een miljoenenbedrag.

Haller wordt bij West Ham United de opvolger van Marko Arnautovic, die de Engelse club verruilde voor een Chinees avontuur. De Franse spits maakte de voorbije twee seizoenen veel indruk in de Bundesliga en de Europa League. Afgelopen seizoen maakte de Franse aanvaller vijftien doelpunten in de Duitse competitie en scoorde hij vijf keer in de Europa League.

Voor Eintracht Frankfurt is de verkoop van Haller de tweede megatransfer deze zomer. De Duitsers namen eerder al afscheid van Luka Jovic, die voor zestig miljoen euro de overstap maakte naar Real Madrid.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019