Sibon gaat met Verbeek samenwerken in Australië: "Spannend"

Sibon gaat met Verbeek samenwerken in Australië: "Spannend"

16 juli 2019 – Gerjan Verbeek heeft een oude bekende richting zijn nieuwe club Adelaide United gehaald. Gerald Sibon komt namelijk de technische staf van de Australische club versterken. De oud-spits moet een belangrijke schakel worden tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding.De 45-jarige oud-speler van onder meer PSV, Ajax, Sheffield Wednesday en sc Heerenveen was de laatste jaren actief als assistent-trainer en jeugdtrainer bij de Friese club. Gedurende zijn lange carrière speelde hij één seizoen in Australië bij Melbourne Heart. Sibon zal zich op zijn nieuwe post onder meer bezig gaan houden met het begeleiden van de aanvallers.

Maar zijn belangrijkste rol zal volgens Adelaide United komen te liggen op het slaan van een brug tussen de jeugdopleiding van de club en het eerste elftal. "Er was een haast complete scheiding tussen onze jeugd en het eerste team tijdens de laatste seizoenen", zegt directeur Bruce Djite op de clubwebsite. Sibon moet er volgens Djite voor gaan zorgen dat jeugdspelers klaar worden gestoomd voor de hoofdselectie.

Harde werk
Sibon zelf noemt zijn nieuwe avontuur een spannende uitdaging. "Ik kijk er naar uit om onze spelers te helpen ontwikkelen, maar ook het jongere talent dat we hebben in onze jeugdteams. Het harde werk begint nu en ik kan niet wachten om in de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen mee te draaien."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020