Oud PSV-coach Westerhof: "Bij mij had Gutiérrez meer gespeeld"

Oud PSV-coach Westerhof: "Bij mij had Gutiérrez meer gespeeld"

16 juli 2019 – Als Érick Gutiérrez komend seizoen opnieuw meer op de bank zit bij PSV dan speelminuten maakt, dan kan zijn avontuur in Eindhoven als mislukt worden bestempeld. Dat zegt voormalig PSV-trainer Hans Westerhof in gesprek met het Eindhovens Dagblad.Vorige zomer kwam Gutiérrez als grote aankoop naar PSV, maar een vaste basisspeler in het Philips Stadion werd hij niet. Sterker nog, het publiek scandeerde meermaals zijn naam, omdat zij vonden dat hij meer in actie moest komen. Westerhof, die zelf een aantal seizoenen werkzaam was in Mexico, vond dat uitzonderlijk.

Lees ookGutiérrez slaat extra vakantie af en meldt zich eerder bij PSV

PSV-trainer Mark van Bommel koos echter vooral voor het blok met Jorrit Hendrix en Pablo Rosario, afgewisseld met Gaston Pereiro, Michael Sadílek of Gutiérrez. Westerhof snapte die keuzes deels. "Hendrix is met zijn defensieve vermogen voor een elftal bijvoorbeeld een heel waardevolle speler. Het is een andere voetballer dan Gutiérrez. Maar als het aan mij had gelegen, had Gutiérrez denk ik wel meer gespeeld. Gutiérrez is dan wel geen ras-verdediger, maar in de eredivisie zou dat in zeker acht van de tien wedstrijden niet uit mogen maken voor een topclub als PSV."

Niet geslaagd
In het nieuwe seizoen zal Gutiérrez zijn kans volgens Westerhof echt moeten pakken. "Zo'n periode als vorig seizoen kan eigenlijk niet meer. Dan is de samenwerking niet geslaagd en dat zou ik heel jammer vinden. Ik gun het Gutiérrez enorm, maar ook PSV omdat ik denk dat hij een voetballer is die het spel kan lezen en het elftal iets extra's geeft. Het is een speler waarvoor mensen naar het stadion komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019