Van Leeuwen: "Dit seizoen overleven, dat is het enige dat telt"

16 juli 2019, 08:35

Bij FC Twente wordt elk dubbeltje nog drie keer omgedraaid. De Enschedeërs promoveerden afgelopen seizoen naar de Eredivisie, maar hebben weinig financiële ruimte om de selectie te versterken. Dus moet technisch Ted van Leeuwen creatief te werk gaan. Met Giorgi Aburjania gaat Twente wederom een speler huren van Sevilla.

Aburjania is de vierde in een jaar tijd die overkomt van de Zuid-Spaanse club. De Georgisch international wordt de zesde zomeraanwinst van de Tukkers, die op Paul Verhaegh alleen nog maar buitenlandse spelers aantrokken. Dat heeft te maken met geld, vertelt Van Leeuwen. "Het is de combinatie transfersom/salaris waaraan wij niet kunnen voldoen. We hebben het echt wel geprobeerd, maar het lukt ons met onze mogelijkheden niet om de gewenste kwaliteit te vinden", zegt hij tegenover Tubantia.

"Kijk ook maar eens naar andere clubs. Er vinden nauwelijks binnenlandse transfers plaats", gaat hij verder. "Ook clubs als Emmen en Fortuna komen vooral bij buitenlandse spelers uit. Om je een voorbeeld te geven: voor een linksbenige centrale verdediger van Nederlandse bodem vraagt een middenmoter in de eredivisie meer dan een miljoen euro. En dan hebben we het nog niet eens over het salaris. Daar hoeven wij verder niet eens aan te denken."

Twente heeft dus weinig te besteden. "Wij moeten dit seizoen overleven, dat is het enige dat telt. Hoe? Dat maakt niet uit", aldus Van Leeuwen, die aangeeft dat Twente veel spelers met oude contracten heeft en pas volgend seizoen gerichter kan werken aan de opbouw van een elftal met waarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen