LASK Linz
0 – 0
AZ

Spurs overweegt Bale terug te halen naar Londen

Spurs overweegt Bale terug te halen naar Londen

16 juli 2019 – Tottenham Hotspur heeft interesse om Gareth Bale terug te halen naar Londen. De aanvaller, die deze week dertig wordt, zit op een dood spoor bij Real Madrid en zijn oude club kan uitkomst bieden in die situatie. Er is alleen één probleem: het exorbitant hoge salaris van de Welshman.De Spaanse krant Marca schrijft dat Spurs een bedrag van tussen de vijftig en zestig miljoen euro over heeft om Bale in te lijven. Hij speelde tussen 2007 en 2013 al voor de Premier League-club en verdiende daarmee een transfer van honderd miljoen euro naar Spanje. Real wil hem nu echter kwijt, omdat hij nooit helemaal onomstreden is geworden. Bovendien hoeft trainer Zinedine Zidane hem niet meer.

Lees ookZidane hard over Bale: "Had ook niet gespeeld bij vier wissels"

Bale heeft nog een contract voor drie jaar in Estadio Bernabéu, waar hij in ruim tweehonderd wedstrijden goed was voor zo'n honderd doelpunten. Hij krijgt daar een jaarsalaris van maar liefst zeventien miljoen euro. Voor Spurs is dat onrealistisch. Zij mikken op een salaris dat ongeveer de helft van dat bedrag is.

China
Er zijn echter meer kapers op de kust, want volgens Marca heeft ook het Chinese Shanghai Shenhua interesse in Bale. Qua salaris zouden de Chinezen zelfs nog meer willen bieden dan Bale nu al bij Real krijgt. De club wil de aanvaller dan alleen wel gratis overnemen en dat is voor Real Madrid onbespreekbaar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020