'Ajax voorkomt op nippertje Lainez-scenario met Alvarez'

'Ajax voorkomt op nippertje Lainez-scenario met Alvarez'

16 juli 2019 – Ajax heeft ternauwernood kunnen voorkomen dat het op het laatste moment alsnog naast Edson Alvarez greep. Daarmee wendden de Amsterdammers een bekend scenario af. In de winterstop leek Ajax zich te gaan versterken met Diego Lainez, maar de jonge Mexicaanse aanvaller koos er op het laatst moment voor om zijn loopbaan voort te zetten bij Real Betis.Volgens De Telegraaf waren een hoop clubs in de race voor de handtekening van de 21-jarige centrale verdediger, maar gaat Ajax met de Mexicaan aan de haal. Doordat de afwikkeling van de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus lang duurt en de RvC op de rem trapte, dreigde even een Lainez-scenario. Inmiddels heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars de situatie echter onder controle.

Ajax gaat Alvarez voor zo'n vijftien miljoen euro overnemen van Club América, dat de speler ook aan een aantal ander clubs had kunnen verkopen. Zo heeft Wolverhampton Wanderers een last minute-poging gedaan om de Mexicaan binnen te halen. De Engelse club reisde af naar de Gold Cup in de Verenigde Staten voor een 'ultieme couppoging', maar greep evenals Crystal Palace en West Ham United mis.

Ajax' grootste concurrent voor Alvarez was AS Roma. De Italianen waren bereid heel ver te gaan voor de verdediger, maar de verdediger verkoos de Amsterdamse club boven de Romeinen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019