Overmars vindt Bergwijn interessant, maar nu nog overbodig

Overmars vindt Bergwijn interessant, maar nu nog overbodig

16 juli 2019 – Ajax zal voorlopig geen stappen ondernemen om Steven Bergwijn los te weken bij PSV. Technisch directeur Marc Overmars zegt tegen het Algemeen Dagblad dat er eerst een aanvaller moet vertrekken voordat er eventueel wordt doorgeschakeld richting Eindhoven.De Amsterdammers werden de voorbije weken vaak in verband gebracht met Bergwijn, die in de jeugd van Ajax speelde. Overmars zei meerdere keren voor hem te willen gaan, maar een blik op de huidige staat van de selectie laat zien dat de 21-jarige Bergwijn op dit moment overbodig is. "Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar, we zitten ruim in de spelers", zegt Overmars in gesprek met de krant.

Lees ook: 'Ajax werkt aan een coupe en wil Bergwijn naar Amsterdam halen'

Hij wil voorkomen dat er een miljoenenaankoop of sterkhouder van vorig seizoen op de bank terecht gaat komen. "Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen. Er zal dus eerst een speler moeten vertrekken. Transfers staan los van elkaar, maar hangen ook nauw met elkaar samen."

Interessant
Eerder deze transferperiode legde Ajax als aanvallende versterking als Quincy Promes van Sevilla vast. Bovendien verlengde Dušan Tadic zijn contract en zijn Hakim Ziyech en David Neres tot dusver nog gebleven. Ondanks dat Bergwijn voorlopig niet bovenaan het wensenlijstje van Ajax staat, zal Overmars hem wel met een schuin oog in de gaten blijven houden. "Het is een interessante speler voor Ajax."

Lees ookVertrek Bergwijn naar Ajax 'onbespreekbaar' voor PSV

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019