Heerenveen haalt dure aanwinst: "Hangt prijskaartje aan"

15 juli 2019, 22:10

sc Heerenveen heeft de aanvalslinie maandag een impuls gegeven met de komst van Chidera Ejuke. De 21-jarige buitenspeler is overgenomen van Valerenga en moet de aanvalslinie beter maken. Het is geen goedkope versterking, geeft technisch manager Gerry Hamstra toe.

Voor de Nigeriaan is volgens de Leeuwarder Courant een transfersom tussen de 1,5 en 2 miljoen euro betaald. Daar komt het salaris van ruim 4 ton per jaar nog bij. Ejuke is als speler van buiten de EU dus een dure jongen voor Heerenveen. "Ejuke is een diepte-investering", zegt Hamstra tegen de LC. "Daarmee bedoel ik: hij is een speler die er gelijk moet staan. Net als Hicham Faik en Jens Odgaard. We hebben hem langdurig gevolgd en meerdere keren aan het werk gezien. We moesten volhardend zijn, we zijn er een paar maanden mee bezig geweest. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij een absolute versterking is."

Dat Heerenveen diep in de buidel moest tasten, vindt Hamstra dan ook geen probleem. "We hebben gezegd: we moeten spelers halen die het elftal beter maken", aldus de 'td'. "We hebben naar alternatieven gekeken voor Ejuke. Ook zij waren niet goedkoop en van sommigen waren we niet overtuigd. Aan goede spelers hangt nu eenmaal een prijskaartje, waar ze ook vandaan komen. Bovendien: we laten ook nog altijd jonge jongens doorstromen naar de eerste selectie. De balans is er."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen