Overmars: stil rond Ziyech, bod op Neres en De Ligt bijna rond

Overmars: stil rond Ziyech, bod op Neres en De Ligt bijna rond

15 juli 2019 – Het is vrij rustig rond Hakim Ziyech, die Ajax graag wil verruilen voor een Europese topclub. En dat vindt Marc Overmars best vreemd. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers vertelt verder tegenover het Algemeen Dagblad dat Ajax een bod heeft ontvangen op David Neres, dat de transfer van Matthijs de Ligt bijna is afgerond en dat Edson Álvarez als opvolger van de Oranje-international in beeld is.Omdat een jaar geleden zich niet de juiste club aandiende, besloot Ziyech nog een seizoen bij Ajax te blijven. Afgelopen jaargang maakte de linkspoot zowel in de Eredivisie als Champions League veel indruk, maar er gebeurt volgens Onog niet veel rond de Marokkaans international, die in een eerder stadium niet wilde uitsluiten dat hij nóg een jaar bij Ajax blijft.

"Ik verbaas me er wel een klein beetje over dat het rond Hakim nog zo rustig is. Ik vind dat hij elk jaar beter is gaan spelen en zijn statistieken zijn uitzonderlijk goed. Daar kijken toch heel veel clubs steeds meer naar. Die kijken meer naar de cijfers dan naar wat hij allemaal laat zien en wat er om hem heen gebeurt", zegt Overmars. "Ik vind Hakim beter dan Mesut Özil. Ik zou zeggen: verkoop hem en voor de helft haal je Hakim. Maar ze hebben niet naar me geluisterd. Het zou dus zomaar kunnen dat hij bij Ajax blijft.''

De transfer van De Ligt, die op weg is naar Juventus, is bijna rond. Het is volgens Overmars nu wachten op de bankgaranties. Zijn vervanger wordt mogelijk Álvarez. "Dat hangt niet één op één samen met het vertrek van Matthijs de Ligt", vertelt Overmars. "Edson Alvarez is een speler die er goed bij ons opstaat. Zijn komst zou zomaar kunnen inderdaad. Ik denk dat hij een goede leeftijd heeft, 21 jaar, een vaste international van Mexico is en we kennen hem al langer omdat we hem al een tijdje volgen. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten."

Bod op Neres
Ajax heeft een bod ontvangen op Neres, die binnenkort terugkeert van vakantie. "Volgende week gaan we met zijn begeleiding om de tafel. Voor David is één club concreet, met een bod. Daar gaan we dan over praten, maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 11 augustus 2020

  2. maandag 10 augustus 2020

  3. zondag 9 augustus 2020