SC Cambuur versterkt zich met transfervrije Korte

SC Cambuur versterkt zich met transfervrije Korte

15 juli 2019 – SC Cambuur heeft Giovanni Korte aangetrokken. Via de officiële clubkanalen melden de Leeuwarders dat de 25-jarige aanvaller onder behoud van de medische zijn handtekening zet onder een verbintenis voor twee seizoenen. Korte komt transfervrij over van NAC Breda, waar hij onlangs uit zijn contract liep.Korte werd al langer gevolgd door Cambuur, laat technisch manager Foeke Booy weten. "Hij speelt met lef, bravoure, kan scoren en brengt ook het nodige gif. Het zegt iets dat een speler van zijn kaliber voor onze club en ons plan kiest. Dat is een mooi signaal en dat geeft nog maar eens aan dat we op de goede weg zijn."

Korte begon zijn loopbaan in zijn geboorteplaats Den Haag bij ADO. Die club verhuurde hem tot twee keer toe aan FC Dordrecht. De voorbije drie seizoenen stond de rappe aanvaller onder contract bij NAC Breda, waarvoor hij de afgelopen jaargang nog 26 wedstrijden in de Eredivisie speelde.

Eerder wisten de Leeuwarders al Erik Schouten, Robert Mühren, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Calvin Mac-Intosch, Mitchel Paulissen, Daniel Bouman en Kellian van der Kaap vast te leggen. Volgens de Leeuwarder Courant hoopt SC Cambuur ook nog op de komst van doelman Sonny Stevens.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020