Kompany: "Anderlecht moet kunnen wat FC Porto of Ajax doet"

15 juli 2019, 10:47

RSC Anderlecht verraste in mei door Vincent Kompany als speler-trainer aan te stellen. De Belgische grootmacht presteert al enkele jaren ondermaats en hoopt snel de weg omhoog te vinden. Tijdens een Q&A op de fandag van Anderlecht deelde Kompany zijn ambitieuze plannen.

"Er is héél veel werk, maar ik geloof er echt in. Ik wil iets met Anderlecht realiseren wat we hier al lang niet meer hebben gezien. Anderlecht moet kunnen wat FC Porto, Benfica of Ajax doen, maar dat zal heel wat tijd kosten", wordt Kompany geciteerd door Belgische media. "Er is heel veel talent bij Anderlecht en ik wist dat, maar ik ben toch nog verrast over het potentieel dat hier rondloopt. Ze moeten nog veel leren, maar ik ga de jonge gasten helpen de stap naar een volwassen te zetten."

Anderlecht nam onlangs Michel Vlap over van sc Heerenveen en verraste vervolgens door ook Samir Nasri vast te leggen. Het lijkt een kwestie van tijd alvorens weer een Nederlandse aanwinst wordt gepresenteerd: Philippe Sandler staat op het punt de tijdelijke overstap naar paarswit te maken. De 22-jarige verdediger zal voor een jaar worden gehuurd van Manchester City, de oude club van Kompany.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen