Jansen: "Kan niet zo zijn dat ik dadelijk Kroatisch moet praten"

Jansen: "Kan niet zo zijn dat ik dadelijk Kroatisch moet praten"

15 juli 2019 – Twee Zwitsers, twee Kroaten, twee Duitsers en een Deen: FC Emmen is heel Europa doorgereisd om versterkingen te vinden voor het tweede seizoen in de Eredivisie. In de kleedkamer heeft aanvoerder Anco Jansen al een aantal talen voorbij horen komen die hij niet machtig is. "Ik heb meteen gezegd dat ik al die talen niet meer wil horen.""In de kleedkamer wordt Nederlands of Engels gesproken. Het kan niet zo zijn dat ik dadelijk Kroatisch moet gaan praten", aldus de middenvelder in De Volkskrant. De Emmenaren zijn van alle Eredivisionisten het meest actief op de transfermarkt. Van 21 spelers werd afscheid genomen en tot nu toe trok de Drentse club elf spelers aan.

"In zo'n eerste jaar kan iedereen een stapje extra zetten", vertelt voorzitter Ronald Lubbers. "Maar sommige spelers zaten echt aan hun plafond. Als je als club de volgende stap wil zetten, moet je ook durven doorselecteren. We hebben aan de onderkant gesneden en op papier kwalitatief betere spelers gehaald. Al moet je altijd maar afwachten hoe dat uitpakt."

Lubbers merkt dat de zoektocht naar versterkingen makkelijker verloopt dan vorig jaar, toen de club net was gepromoveerd. "Toen had ik op een gegeven moment twintig spelers gebeld, maar wilde er niet één op gesprek komen omdat we de gedoodverfde degradatiekandidaat waren."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020