Elia spreekt openlijk zijn twijfels uit over toekomst in Turkije

Elia spreekt openlijk zijn twijfels uit over toekomst in Turkije

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 juli 2019 – Eljero Elia speelde zondag mee bij Istanbul Basaksehir tegen Ajax (1-2), maar weet nog niet of hij nog steeds speler van de Turkse grootmacht is als de competitie over enkele weken begint. De buitenspeler staat nog tot volgend jaar zomer onder contract en zegt dat het moment is aangebroken om een keuze te maken: verlengen of vertrekken.

"Normaal moet je bij je laatste jaar verlengen of weggaan. We zitten nu te kijken wat ik ga doen", laat de 32-jarige aanvaller weten aan Ziggo Sport. Elia geeft toe dat hij in Turkije zijn salaris af en toe niet op tijd betaald krijgt. "Het is anders dan in Europa. Na drie maanden (zonder loon, red.) kun je zeggen dat je weg wilt, maar in Turkije is dat disrespectvol naar de president toe. Hij heeft jou in vertrouwen genomen om voor hem te komen werken. Als je dan drie maanden geen salaris krijgt en naar de FIFA stapt, dumpen ze je in het tweede team."

Op de vraag of het 'na nog een maand zonder poen toedeledokie is', antwoordt Elia bevestigend. "Ik denk het wel", reageert hij. Elia speelt sinds de zomer van 2017 in de Turkse hoofdstad. Daarvoor kwam hij uit voor Feyenoord, waarmee hij in zijn laatste seizoen de landstitel won. In het verleden stond de aanvaller ook onder contract bij ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton.

Reacties

gerelateerd