Ambitieuze Schuurs wil De Ligt opvolgen bij Ajax

Ambitieuze Schuurs wil De Ligt opvolgen bij Ajax

15 juli 2019 – Ajax zou Edson Álvarez willen aantrekken als opvolger van Matthijs de Ligt, maar als het aan Perr Schuurs ligt, houden Marc Overmars en co de hand op de knip. De negentienjarige verdediger speelde afgelopen seizoen slechts negen minuten namens Ajax in de Eredivisie, maar zet voor komend seizoen in op een basisplaats. "Dit zijn voor mij bij Ajax de belangrijkste weken om me te laten zien."Naar eigen zeggen draait Schuurs een goede voorbereiding. De verdediger, die een jaar geleden overkwam van Fortuna Sittard, startte zondag nog in de basis tegen Istanbul Basaksehir (2-1). "Ik ben blij dat ik vandaag de kans kreeg in de eerste helft en denk dat ik me wel heb laten zien aan de trainer", aldus de Limburger tegenover de NOS.

Het is een kwestie van tijd alvorens De Ligt de overstap maakt naar Juventus. Dat betekent dat Ajax komend seizoen met een nieuwe rechtercentrale verdediger gaat spelen. "Ik hoop dat ik het word. Ik heb een goede voorbereiding gehad en die lijn moet ik doortrekken om uiteindelijk te staan waar ik wil staan. Vorig jaar heb ik niet veel kansen gekregen en ik denk dat het logisch is dat als Matthijs weggaat ik meer kansen krijg. Op het moment dat ik ze krijg, moet ik ze pakken en het vertrouwen geven dat ik de vervanger wil zijn."

Schuurs heeft in Amsterdam even moeten wennen aan de speelstijl. "Bij Fortuna zakten we in en hier spelen we altijd vooruit. Daardoor heb je meer ruimte in je rug. Dat is een verbeterpunt voor mij, denk ik. Het is een heel ander systeem, maar ik heb een goed jaar gehad om me daarin te ontwikkelen bij Jong Ajax. Daar heb ik veel stappen in gemaakt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019