Ten Hag teleurgesteld over incomplete selectie: "Is belachelijk"

Ten Hag teleurgesteld over incomplete selectie: "Is belachelijk"

14 juli 2019 – Erik ten Hag is niet te spreken over het feit dat hij maar nauwelijks met een complete selectie kan toewerken naar de start van de competitie. De Amsterdammers missen spelers vanwege de Copa América en Africa Cup."Het is belachelijk", is de coach in gesprek met Ziggo Sport kritisch. "Hoe kunnen we de eerste competitiewedstrijd beginnen met een ploeg die nog niet heeft samengespeeld? Je kunt je bijna niet voorbereiden, maar het is zoals het is."

De trainer denkt te weten dat andere ploegen er minder last van hebben. "Onze eerste tegenstander zal dat niet hebben. Ajax heeft internationals die op de Copa América en de Afrika Cup spelen." De spelers die er zijn, maken wel een gretige indruk op de oefenmeester. "Je merkt dat de groep er zin in heeft. De meesten hebben een goede vakantie gehad en hebben echt weer zin om te voetballen."

Of er een vervanger komt voor Matthijs de Ligt, die op het punt staat naar Juventus te vertrekken, weet Ten Hag niet. "In onze selectie zitten een paar spelers die het nu moten laten zien. Wel blijven we altijd alert en zijn we ambitieus. Als er een kans komt om een andere speler te halen, dan zullen we toeslaan."


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020