Bosz ziet in Sinkgraven nog altijd potentiële Oranje-kandidaat

14 juli 2019, 15:49

Peter Bosz is er nog altijd van overtuigd dat Daley Sinkgraven het ver kan schoppen. Niet voor niets nam Bayer Leverkusen op voorspraak van de Nederlandse trainer de linksback naar de Bundesliga. In gesprek met Voetbal International vertelt Bosz wat hij van de ex-Ajacied verwacht.

"Ik verwacht dat hij ons gaat helpen. Op wat voor manier weet ik nog niet. Helpen betekent dus dat hij moet gaan spelen. En hoeveel hij gaat spelen hangt ervan af hoe snel hij zich weet aan te passen aan het Bundesliga-voetbal, want dat is anders dan in Nederland", aldus Bosz, die nog altijd denkt dat Sinkgraven als linksback de wereldtop kan halen. "Ik heb het gezegd, daarna heeft hij nogal een vervelende blessure gehad waardoor hij er lang is uit geweest. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe hij van die blessure terug gaat komen. Toen vond ik dat hij op de goede weg was."

Bosz predikt geduld met Sinkgraven, die mede door blessureleed de afgelopen twee jaar weinig heeft gespeeld. "Als hij gaat brengen wat ik denk dat hij kán brengen, vind ik dat hij zeker een kandidaat is voor het Nederlands elftal. Maar ook hij moet stap voor stap. Hij moet eerst zorgen dat hij fit wordt, dan dat hij bij ons gaat spelen, dan zorgen dat hij goed gaat spelen en dat over een langere tijd doet. Dan pas denk ik dat hij daarvoor in aanmerking zou kunnen komen", aldus Bosz, die benadrukt dat hij de 24-jarige Sinkgraven voor de linksbackpositie heeft gehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen