Haarlemmer Troost-Ekong droomt stiekem al van Afrika Cup-zege

14 juli 2019, 12:08

Nigeria hoopt zondagavond ten koste van Algerije een ticket voor de finale van de Afrika Cup te bemachtigen. Met de in Haarlem geboren William Troost-Ekong heeft de Nigeriaanse selectie een klein Nederlands tintje. De centrale verdediger maakte in de kwartfinale tegen Zuid-Afrika (2-1) de winnende goal en hoopt tegen Algerije weer belangrijk te zijn.

"Met Nigeria zijn we in Afrika ook één van de grootmachten. Maar ik denk dat het een heel zware wedstrijd wordt tegen Algerije. Een sterk elftal, dat misschien wel het beste voetbal heeft laten zien dit toernooi. Maar we weten wat we kunnen", blikt Troost-Ekong in gesprek met de NOS vooruit op de halve finale van de Afrika Cup.

De Nigeriaanse selectie herbergt nog meer spelers die een verleden hebben in Nederland. "We hebben echt een internationale groep. Mijn partner centraal achterin is Kenneth Omeruo die bij ADO heeft gespeeld. En onze aanvoerder is Ahmed Musa, die bij VVV heeft gespeeld. We hebben altijd wel een speciale band met Nederland gehad", vervolgt hij.

Nigeria moet eerst maar eens Algerije zien te verslaan, maar Troost-Ekong durft verder te kijken. "Ik droom er stiekem wel van om die beker te winnen, het is wel dichtbij nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen