De Graafschap gaat voor titel: "Dat moeten we durven uitspreken"

14 juli 2019, 09:47

De Graafschap is van plan het verblijf in de Eerste Divisie beperkt te houden tot één seizoen. De club uit Doetinchem heeft de selectie ruim voor de start van het seizoen aardig op orde en wordt beschouwd als een van de belangrijkste titelkandidaten. Gregor Breinburg begrijpt dat wel.

"Dat moeten we zeker ook durven uit te spreken", zegt de van Sparta Rotterdam overgekomen middenvelder tegenover Omroep Gelderland. "We willen bovenaan meedoen. We zitten inmiddels in week drie en het gaat lekker. Iedereen wil de bal hebben, er zijn goede combinaties. Voor mij is het heerlijk om hier terug te zijn."

Manager voetbalzaken Peter Hofstede vindt het 'ook wel gevaarlijk' dat de verwachtingen hooggespannen zijn. "We kunnen het net zo mooi op papier hebben, maar in de competitie willen we er meteen staan. We hebben nog wat spelers op proef, achterin en voorin zitten we nog wat krap in de spelers. En met Youssef El Jebli moeten we afwachten of er wat concreets komt. Als hij weggaat, moeten we kijken hoe we dat in gaan vullen."

Het gedegradeerde De Graafschap wist zich tot nu toe te versterken met onder meer Ralf Seuntjens, Roland Baas, Mohamed Hamdaoui, Jordy Thomassen, Toine van Huizen en Breinburg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen