'Goede spits' Odgaard maakt indruk bij sc Heerenveen

'Goede spits' Odgaard maakt indruk bij sc Heerenveen

14 juli 2019 – In zijn eerste weken in Friese dienst maakt Jens Odgaard een prima indruk. De Deense spits, die door sc Heerenveen wordt gehuurd van Sassuolo, scoorde al tien keer in de voorbereiding. Tegen KV Mechelen was Odgaard zaterdag weer twee keer trefzeker, tot tevredenheid van trainer Johnny Jansen.Odgaard scoorde voor rust met het hoofd en in de tweede helft met een schitterende hakbal. "Odgaard laat zien dat hij een goede spits is en heel kien is in de zestien. Het is gewoon een goede voetballer. Klaar, duidelijk", aldus de oefenmeester van de Friezen in gesprek met Omrop Fryslân.

Jansen houdt gemengde gevoelens over aan het 2-2 gelijkspel tegen Mechelen. "Het eerste kwartier was heel goed, daarna zakte het wat weg en werd het tempo aan de bal minder. In de tweede helft was het écht een wedstrijd, waarin we hele goede fases en mindere fases hadden. De finetuning moet nu echt gaan beginnen."

Heerenveen zou volgens meerdere media op het punt staan buitenspeler Chidera Ejuke over te nemen van Valerenga. Dat kan Jansen niet bevestigen. "Ik weet heel veel, maar voor dit soort dingen moet je bij Gerry (Hamstra, technisch manager, red.) zijn. Als er nieuws is, komt het wel naar buiten", zegt de trainer, die wel aangeeft dat hij het prettig zou vinden als Heerenveen nog een 'specifieke linksbuiten' aantrekt. "En zo zijn er nog een aantal posities waar we naar kijken. Welke? Die hou ik voor mezelf."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019

  3. vrijdag 20 september 2019