Fortuna Sittard verrast Bayer Leverkusen van Bosz

13 juli 2019, 16:56

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag een verrassende oefenzege geboekt op Bayer Leverkusen. De Limburgers wonnen in Duitsland met 0-1 van het team van trainer Peter Bosz. De Nederlandse oefenmeester had weliswaar niet al zijn sterkhouders tot zijn beschikking, maar startte wel met spelers als Kerem Demirbay, Kai Havertz en Karim Bellarabi.

De ploeg van trainer Sjors Ultee begon met onder meer kersverse aanwinst Grégoire Amiot, die de voorbije tijd op proef was in Sittard. Een andere nieuwkomer, Rasmus Karjalainen, opende na een halfuur de score. Bayer Leverkusen werd voor rust een aantal keer gevaarlijk, maar wist niet tot scoren te komen. De debuterende Àlex Carbonell maakte een goede indruk en bewees meteen van meerwaarde te zijn voor Fortuna.

Na rust consolideerde Fortuna de voorsprong tegen Bayer Leverkusen, dat komend seizoen deelneemt aan de Champions League. Het spel golfde op en neer en in het laatste deel van de wedstrijd besloten beide trainers meerdere wissels toe te passen. Bij Leverkusen verliet onder meer Demirbay, Bellarabi en Moussa Diaby het veld. De invallers aan Duitse zijde konden echter ook niets aan de achterstand doen, waardoor Fortuna knap standhield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen