Emmen haalde al tien nieuwe spelers, maar is niet uitgewinkeld

Emmen haalde al tien nieuwe spelers, maar is niet uitgewinkeld

13 juli 2019 – Het is geen rustige transferzomer voor FC Emmen. De club uit Drenthe zag liefst 21 spelers vertrekken en haalde tot nu toe tien spelers binnen. En de drukte is nog niet voorbij, want de Emmenaren zijn nog op zoek naar enkele versterkingen.Dick Lukkien laat aan de NOS weten dat Emmen nog een centrale verdediger, rechtermiddenvelder en rechterspits wil aantrekken. Ten opzichte van vorig seizoen gaat de Eredivisionist met een kleinere selectie werken. "We willen doorselecteren en daarbij maken we kritische keuzes. Een sterkere selectie van 26 of 27 spelers is het streven", aldus de trainer.

Emmen haalde tot nu toe een aantal buitenlandse spelers binnen, onder wie Marko Kolar. De Kroatische spits scoorde afgelopen seizoen elf keer voor Wisla Krakow. "Dat je als Emmen de topscorer van Wisla Krakow kunt binnenhalen, daarmee stralen we ambitie en daadkracht uit", vindt Lukkien.

Binnen afzienbare tijd hoopt de oefenmeester de selectie rond te hebben. "Je weet dat door de vele mutaties spelers aan elkaar moeten wennen. Daar is de voorbereiding ook voor, om dingen in te slijpen en karakters in te passen in je groep. Dat is altijd een legpuzzel. Het streven is dan ook om de ploeg snel compleet te hebben."

Lees ook: Lukkien formuleert doelstelling FC Emmen: "In één keer veilig"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020