Braken mogelijk naar Mexico: "Ik kan en wil er niets over zeggen"

Braken mogelijk naar Mexico: "Ik kan en wil er niets over zeggen"

13 juli 2019 – Sven Braken heeft vrijdag tegen SV Wuppertal (3-3) mogelijk zijn laatste wedstrijd voor NEC gespeeld. De 26-jarige aanvaller wordt in Mexicaanse media in verband gebracht met een overgang naar Querétaro FC. De spits zou inmiddels op de hoogte zijn gebracht van de Mexicaanse belangstelling.In gesprek met De Gelderlander kan Braken de interesse niet bevestigen. "Ik kan en wil er niets over zeggen. Mijn focus ligt vooralsnog bij NEC", reageert hij. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, zegt de Mexicaanse geruchten te hebben gehoord. "Maar van Querétaro heeft nog niemand zich officieel bij ons gemeld."

Braken beschikt in Nijmegen nog over een contract voor twee jaar. Een verkoop van de spits zou NEC een eind op weg helpen naar een sluitende begroting, die eind augustus ingediend moet worden. De Nijmegenaren kunnen echter niet de hoofdprijs vragen voor Braken. "Dat heeft te maken met enkele bepalingen in zijn contract. Alleen daarmee konden we hem van Almere overnemen."

Als Braken wordt getransfereerd, dan verliest NEC zijn goaltjesdief. "Dat is onze spagaat. Aan de ene kant moeten we voor eind augustus de financiën op orde hebben om een licentie te krijgen, aan de andere kant wil je het seizoen met de sterkst mogelijke selectie ingaan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020