VVV-Venlo
0 – 0
FC Utrecht

Groothuizen wil spelen: "Wil graag 34 duels bijschrijven"

Groothuizen wil spelen: "Wil graag 34 duels bijschrijven"

12 juli 2019 – Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen dat is ook zo voor Indy Groothuizen. De keeper begon afgelopen seizoen als basisspeler bij ADO Den Haag, maar raakte zijn plek kwijt aan Robert Zwinkels na een reeks slechte optredens. Groothuizen is vastberaden om zich terug te knokken.De doelman raakte in november 2018 zijn basisplaats kwijt. "Uiteindelijk is het een leerzaam seizoen geweest, ik ben ook eerste keeper bij Jong Oranje geweest en ik heb mijn wedstrijden gespeeld in de Eredivisie", blikt hij terug bij Omroep West. "Maarja, de negatieve keerzijde was dat ik uiteindelijk mijn plek moest afstaan."

Groothuizen kreeg een behoorlijke tik toen hij zijn basisplaats verloor. "Het is wel even zwaar geweest natuurlijk. Maar aan de andere kant: er is geen enkele speler bij wie de carrière alleen maar een stijgende lijn vertoont. Het is altijd vallen en opstaan, alleen misschien was het nu wel wat extremer dan dat ik gewend was. Het 'rouwen' nadat ik mijn plaats kwijt was, heeft wel even geduurd. Maar na de winterstop heb ik alleen maar de focus op het goede gehouden en zo sta ik nu ook in de voorbereiding."

De doelman hoopt op een beter seizoen. "Ik wil gewoon graag 34 wedstrijden bijschrijven dit seizoen. Als dat niet bij ADO kan, dan moet ik wellicht mijn heil elders gaan zoeken. Maar nogmaals: dat is nu nog niet aan de orde. Het is nu aan mij om in de voorbereiding zoveel mogelijk te spelen en het de trainers zo moeilijk mogelijk te maken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020