Transferweekje: Bale, Berghuis en Bayern zoekt buitenspelers

13 juli 2019, 13:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transferwindow is nog maar net open of de markt draait al in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toekomst Bale ongewis

Wat gaat er deze zomer gebeuren met Gareth Bale? Real Madrid wil de 29-jarige aanvaller graag lozen, maar er lijkt vooralsnog weinig beweging te zijn rond de Welshman. Onlangs zou een Chinese club zich wel een Chinese club hebben gemeld in Madrid, maar volgens Marca zag Bale een lucratief Aziatisch avontuur niet zitten. Bale wil de Koninklijke alleen verruilen voor een andere Europese grootmacht. Maar wie wil de dure en blessuregevoelige linkspoot, die al enige tijd geen indruk meer heeft gemaakt, eigenlijk inlijven? Manchester United, dat snakt naar een nieuwe topspeler, lijkt een logische bestemming voor de man uit Wales. The Red Devils hebben echter nog geen aanstalten gemaakt om Bale over te nemen, al kan daar bij een eventuele verkoop van Paul Pogba of Romelu Lukaku snel verandering in komen.

{image[332936][right-half][]}Premier League lonkt voor Haller

Sébastien Haller staat op het punt om naar de Premier League te verkassen. West Ham United zoekt door het vertrek van Marko Arnautovic naar China een nieuwe aanvalsleider en is uitgekomen bij de oud-speler van FC Utrecht, weet Sky Sports. De 25-jarige Fransman scoorde afgelopen seizoen vijftien keer in de Bundesliga en staat open voor een transfer. Frankfurt verlangt een bedrag rond de 45 miljoen euro. Volgens Sky Sports willen beide partijen de transfer snel rondmaken. 

Buitenspelers Bayern München

Bayern München is voor het eerst in tien jaar begonnen aan een voorbereiding zonder Arjen Robben en Franck Ribéry. De Duitse grootmacht speurt de transfermarkt af op zoek naar de opvolgers van de illustere buitenspelers, maar tot nu toe zonder succes. Leroy Sané prijkt bovenaan het wensenlijstje, maar Manchester City vraagt te veel geld. Callum Hudson-Odoi werd ook in verband gebracht met een overgang naar Zuid-Duitsland, maar Chelsea wil hem [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352778/bayern-munchen-richt-blik-na-nee-van-hudson-odoi-op-bergwijn/,_blank,niet (meer) kwijt]. En dan is er nog Ousmane Dembélé, die op weg lijkt naar de uitgang bij FC Barcelona, maar niet voor een appel en een ei mag vertrekken. Dus schakelt Bayern misschien over op een goedkoper alternatief. Op het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352900/bayern-zet-naast-bergwijn-ook-ziyech-op-lijst-van-alternatieven/,_blank,B-lijstje] staan volgens Bild Hakim Ziyech (Ajax) en Steven Bergwijn (PSV).

{image[331030][right-half][]}Koscielny naar Frankrijk

Arsenal stapte afgelopen weekend op het vliegtuig naar de Verenigde Staten om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten, maar deed dat zonder Laurent Koscielny. De 33-jarige Fransman weigerde om mee te reizen, tot woede van Arsenal. Koscielny, nota bene aanvoerder, wil deze zomer terugkeren naar Frankrijk. De routinier heeft nog een verbintenis voor één seizoen in het Emirates Stadium, maar die gaat hij waarschijnlijk niet uitdienen. Stade Rennes en Olympique Lyon hebben al interesse getoond.

Soap rondom Berghuis niet voorbij 

Welk rood-wit shirt draagt Steven Berghuis komend seizoen? Jaap Stam is ervan overtuigd dat de 27-jarige aanvaller bij Feyenoord blijft, maar PSV wil de Oranje-international nog altijd graag losweken bij de concurrent. In Monaco vindt zaterdag hoog overleg plaats, meldt Veronica Inside. Daar zullen algemeen directeur Toon Gebrands, technisch directeur John de Jong en zaakwaarnemer Mino Raiola overleg voeren over de transfer van de linkspoot. Wat Berghuis zelf wil, is onduidelijk. Volgens RTV Rijnmond heeft Feyenoord zijn sterspeler onlangs een nieuw, verbeterd contract aangeboden. Berghuis, die van Jaap Stam op nummer 10 mag spelen, zou positief staan tegenover de aanbieding, maar vooralsnog is er nog niets getekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen