'Grote ambities' bij Kluivert: "Als hoofdcoach aan de slag"

12 juli 2019, 09:20

Als assistent-trainer van Clarence Seedorf kon Patrick Kluivert tijdens de Afrika Cup al even proeven aan het echte werk. De coach werd met Kameroen in de achtste finales uitgeschakeld door Nigeria, maar Kluivert wil meer. Hij wil successen boeken als hoofdtrainer.

Dat vertelt de oud-spits tegenover Voetbal International. "Mijn ambities als trainer zijn groot. Ik wil uiteindelijk als hoofdcoach aan de slag, van een club of een land. Bij die keuze ben je afhankelijk van het aanbod en in mijn geval speelt ook de thuissituatie een belangrijke rol", vertelt Kluivert.

Kluivert is al sinds 2010 als assistent werkzaam en leerde vooral veel van Louis van Gaal. Met hem werkte de oud-spits samen tijdens zijn actieve carrière en later ook als assistent-bondscoach bij Oranje. "Bij Oranje heb ik ontzettend veel geleerd van Van Gaal. Als speler was dat natuurlijk al gebeurd en het was geweldig daarna onderdeel van zijn technische staf te zijn", zegt Kluivert.

"Het perfectionisme van Louis, de manier waarop hij continu het uiterste eist van zijn spelers en staf; daarin sleept hij iedereen mee", zegt Kluivert, die een duidelijke rol had. "Danny Blind fungeerde als zijn rechterhand, ik was degene die meer tussen de spelers stond. Van Gaal is geen coach op wie de meeste voetballers zomaar even afstappen. Ik vervulde een soort brugfunctie tussen de spelers en Louis. Dus als er jongens waren die ergens mee zaten, hoorde ik dat vaak als eerste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen