Ayoub: "Weer een seizoen op de bank is geen optie"

Ayoub: "Weer een seizoen op de bank is geen optie"

12 juli 2019 – Wat Yassin Ayoub in zijn eerste seizoen niet lukte, moet in zijn tweede jaar wel gebeuren: doorbreken bij Feyenoord. De middenvelder zinspeelt op een basisplaats en wil niet denken aan weer een jaar op de bank.In zijn eerste seizoen lukte dat niet, al viel hij wel vaak in. "Dat klopt wel. Iedereen heeft volgens mij kunnen zien dat ik als invaller iets teweeg kon brengen. Ik had zelf het gevoel dat ik er lekker in zat. De feedback van de technische staf was ook positief. Maar hoe harder ik werkte voor een basisplaats, hoe minder kansen ik kreeg. Het leek wel of het niet zo mocht zijn", zegt Ayoub. Alleen tegen Gemert begon hij in de basis. "Tegen een amateurclub inderdaad. Er waren naar mijn mening zeker wel momenten dat ik meer verdiende. Maar het maakte eigenlijk niet uit hoe ik trainde, ik kreeg geen kans. Heel teleurstellend."

Daardoor dacht Ayoub aan een transfer. "In de winterstop was er interesse. Ik vroeg of ik kon worden verhuurd. Maar Feyenoord wilde niet meewerken. De laatste weken van het seizoen liet ik het misschien iets teveel lopen op de training. Ik trainde voor niets, ik kreeg toch geen kans. Dat had ik niet moeten doen. Dat verwijt ik mezelf. Maar de beloning bleef uit", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Die beloning moet er nu wel komen. Hij wil zich onder de nieuwe trainer Jaap Stam in de basis knokken. "Het is duidelijk dat ik niet weer een heel seizoen op de bank wil zitten. Weer een jaar op de bank, is geen optie. Dat is niet goed voor Feyenoord en niet goed voor mij. In dat geval zouden we naar een oplossing moeten kijken. Maar daar denk ik nu niet aan.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020