Xavi looft De Jong: "Ik vind het een fantastische transfer"

12 juli 2019, 08:42

Zelf dicteerde Xavi Hernandez jarenlang het spel van FC Barcelona, maar inmiddels bekijkt de Spanjaard de verrichtingen in Camp Nou van een afstandje. De oud-middenvelder verwacht dat Frenkie de Jong een belangrijke rol kan gaan spelen bij Barcelona.

De 39-jarige Xavi is zeer positief over de Nederlander, die precies een week geleden werd gepresenteerd bij Barcelona. "Ik vind het een fantastische transfer, van een wreed niveau", zegt de gestopte middenvelder tegen El Mundo Deportivo. "Frenkie is zeer compleet. Hij is niet alleen technisch, maar maakt ook aanvallend het verschil, werkt verdedigend en helpt de ploeg. Hij heeft namelijk ook de bereidheid om te schakelen na balverlies. Ik vind het een spectaculaire transfer, voor nu en voor de toekomst."

Xavi is ook positief over Neymar, die in verband wordt gebracht met een rentree in Camp Nou. Xavi speelde eerder samen met de speler van Paris Saint-Germain. "Voetballend bestaan er geen twijfels over hem. Hij kan, net als Antoine Griezmann, het verschil maken. Hij heeft het hier eerder fantastisch gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen