Stam op de vlakte: "Ik ga geen uitspraken doen over de titel"

12 juli 2019, 07:44

Jaap Stam staat aan de vooravond van zijn eerste Eredivisie-seizoen met Feyenoord. De trainer staat te popelen om het nieuwe voetbaljaar te beginnen, maar weet dat de concurrentie met Ajax en PSV moordend is. Aan een kampioenschap wil de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord dan ook nog niet denken.

Feyenoord werd twee jaar geleden kampioen, daarna was de beurt aan PSV en Ajax. "Ik ga geen uitspraken doen over de titel. Ik ben gretig en wil het maximale eruit halen", vertelt Stam tegenover De Telegraaf. "We moeten een modus vinden dat we goed gaan presteren en dan gaan we tijdens het seizoen kijken waar we uit kunnen komen. Er zullen genoeg mensen zijn die zeggen dat Feyenoord altijd moet roepen dat ze voor de titel willen gaan. Maar ik ben er een voorstander van dat we moeten roepen dat Feyenoord een topclub is en dat we het maximale eruit moeten halen."

Omdat Ajax en PSV financieel meer power hebben, is het aan Feyenoord om op andere manieren succesvol te zijn. Dat weet Stam ook. "Door zelf creatief te zijn binnen je selectie en bij het binnenhalen van jongens. En ook in je manier van spelen. Al met al moet je zorgen dat je toch het verschil kunt maken. Ajax heeft het goed gedaan natuurlijk, maar het alleen maar voor veel geld kopen van spelers geeft ook niet altijd garanties. Dat heb ik zelf ook genoeg meegemaakt in het buitenland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen