Tunesië maakt einde aan sprookje Madagascar

11 juli 2019, 22:38   Bijgewerkt: 11 juli 2019, 22:51

Tunesië heeft zich donderdagavond als laatste land gekwalificeerd voor de halve finales van de Afrika Cup. Dat deed het ten koste van 'stuntploeg' Madagascar. Tunesië won met 3-0 door doelpunten van Ferjani Sassi, Youssef Msakni en invaller Naim Sliti.

Een helft lang mocht Madagascar, dat knap eerste in de poule werd en imponeerde met onder andere een zege op Nigeria, hopen op een stunt. In de eerste helft werd er namelijk niet gescoord. Na de theepauze kwam daar snel genoeg verandering in. Ferjani Sassi maakte de openingstreffer, waarna Youssef Msakni na een uur spelen de voorsprong verdubbelde. In de blessuretijd zorgde Sliti voor de eindstand.

In de halve finale, die aanstaande zondag in Cairo wordt gespeeld, neemt Tunesië het op tegen Senegal. Het andere duel gaat tussen Algerije en Nigeria. Op woensdag 17 juli wordt de kleine finale, met als inzet plek drie, gespeeld, waarna op vrijdag 19 juli de finale op het programma staat.