Algerije elimineert Ivoorkust mede dankzij misser Bony

Algerije elimineert Ivoorkust mede dankzij misser Bony

11 juli 2019 – Algerije heeft de halve finale van de Afrika Cup bereikt. Er moesten penalty's aan te pas komen om Ivoorkust op de knieën te krijgen. In de halve finale wacht aanstaande zondag Nigeria, waar William Troost-Ekong zich woensdagavond laat tot matchwinner kroonde.Sofiane Feghouli had Algerije na twintig minuten spelen op voorsprong gezet. Op aangeven van Ramy Bensebaini schoot de speler van Galatasaray in de zestien raak. Vlak na rust had Baghdad Bounedjah de kans om de Algerijnen in een comfortabelere zetel te helpen, maar de aanvaller miste een strafschop.

Na ruim een uur spelen kreeg Algerije vervolgens het deksel op de neus. Jonathan Kodjia maakte de gelijkmaker voor de ploeg waar ADO-verdediger Wilfried Kanon in de basis startte. Kodjia bekroonde een actie met een laag schot in de verre hoek.

Wilfried Bony viel vervolgens in de verlenging in, maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer. Algerije nam de penalty's, onder andere door een misser van Bony, daarna beter, waardoor dat land zich mag verheugen op een langer verblijf in Egypte. Later vanavond staat de laatste kwartfinale, tussen Madagaskar en Tunesië, op de rol.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019