Fortuna-trainer Ultee ziet minieme ervaring niet als nadeel

Fortuna-trainer Ultee ziet minieme ervaring niet als nadeel

11 juli 2019 – Met Sjors Ultee haalde Fortuna Sittard een onbekende naam binnen als trainer. De 32-jarige oefenmeester heeft bovendien nog geen ervaring in het betaalde voetbal. Toch ziet hij dat niet als een nadeel. "Trainers die zelf hoog gespeeld hebben, kunnen het best lastig vinden om dingen uit te leggen die voor hen heel logisch zijn."In Langs de Lijn laat Ultee zich uit over zijn persoonlijkheid en verwachtingen van het seizoen. "Mijn grootste kracht ligt in het werken met mensen", aldus de in Utrecht geboren trainer. "Dat komt heel snel soft over, maar ik denk dat 'menselijk' vooral staat voor het kunnen werken met mensen, voor het wel en niet boos worden."

Ultee gaat bij Fortuna, net zoals René Eijer vorig jaar al deed, samenwerken met Kevin Hofland. Hij ziet zichzelf niet als een loopjongen voor de oud-international. "Kevin en ik vullen elkaar heel goed aan. Ik geloof ook niet in een staf waarin een iemand helemaal de baas is."

De trainer weet goed wat hij wil, maar beseft dat hij vooral moet kijken wat er mogelijk is bij de nummer vijftien van afgelopen seizoen. "Ik merk dat heel veel mensen verwachten dat je het nog beter gaat doen. Als je trainer bent bij Fortuna Sittard, hoef je niet de illusie te hebben dat je elke week je ideale speelwijze op de mat kunt leggen. Handhaving is een mooi doel. Iets waar we het hele jaar heel hard voor moeten werken."

Eerder was Ultee als assistent werkzaam bij FC Utrecht, FC Twente en Helmond Sport. Bij Twente en Utrecht trainde hij ook diverse jeugdelftallen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019