Aston Villa trekt weer portemonnee en hengelt verdediger binnen

11 juli 2019, 12:55

Aston Villa heeft zich versterkt met Ezri Konsa. De verdediger komt voor zo'n twaalf miljoen pond over van Brentford en wordt in Birmingham herenigd met zijn oude trainer Dean Smith. Die ziet dat de Premier League-promovendus opnieuw flink de portemonnee trekt voor een aanwinst.

Konsa speelde 47 wedstrijden voor Brentford, nadat de ploeg hem vorig jaar had overgenomen van Charlton Athletic. Zijn avontuur bij Brentford blijft dus maar beperkt tot één seizoen. "Hij is een speler met een hoge potentie en ik denk dat hij in de Premier League stappen kan maken. Ik kijk er echt naar uit om weer met hem samen te werken", zegt manager Dean Smith op de clubwebsite.

De 21-jarige Konsa zelf zegt op Twitter trots te zijn op zijn overstap naar Aston Villa. "Het was altijd al een droom om in de Premier League te spelen en dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder God, mijn familie en mijn vrienden. Dank aan de fans voor het geweldige welkom. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Volgende aankoop

Met opnieuw een miljoenenuitgave werkt Villa verder aan het verstevigen van de selectie voor komend seizoen. De promovendus legde tot dusver al aanvallers Jota, Anwar El Ghazi en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351743/aston-villa-maakt-wesley-duurste-speler-uit-belgie-ooit/,_blank,Wesley] vast en nam eveneens verdedigers Kortney Hause, Matt Targett en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352838/aston-villa-legt-fors-geld-op-tafel-voor-verdediger-mings/,_blank,Tyrone Mings] over. Aston Villa opent het nieuwe seizoen in de Premier League op zaterdag 10 augustus met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen