Allardyce wijst Newcastle af, Bruce nu belangrijke kandidaat

11 juli 2019, 12:35

In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft Newcastle United tevergeefs aangeklopt bij Sam Allardyce. De ervaren oefenmeester, die in het seizoen 2007/2008 al kort trainer was van de club, heeft vriendelijk bedankt voor de baan.

Allardyce zegt in gesprek met website talkSPORT gevleid te zijn door de interesse van zijn oude club, maar desondanks niet toe te happen. "Ik heb erover nagedacht, de situatie snel bekeken en bedankt." Als Allardyce aan het begin van zijn trainerscarrière had gestaan, zou hij naar eigen zeggen waarschijnlijk wel de baan hebben aangenomen. "Ik was verrast, maar waardeer het aanbod. Ik dacht dat het beter zou zijn om snel een beslissing te nemen voor iedereen. We zitten nu in het voorseizoen en ze zijn weer aan het trainen."

Na het afhaken van Allardyce is Steve Bruce nu één van de belangrijkste kandidaten om de vacante positie bij Newcastle in te gaan vullen. Dat gat is ontstaan na het vertrek van de Spanjaard Rafael Benítez. Bruce staat momenteel onder contract bij Sheffield Wednesday in het Engelse Championship en werd geboren vlakbij Newcastle. Allardyce denkt dat Bruce 'ja' gaat zeggen op het moment dat Newcastle bij hem aanklopt. "Ik denk dat het één van zijn dromen is."

Lees ookBenitez wilde blijven bij Newcastle

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen