Troost-Ekong matchwinner bij Nigeria: "Hier droom je van"

Troost-Ekong matchwinner bij Nigeria: "Hier droom je van"

11 juli 2019 – William Troost-Ekong was gisteravond de grote man toen hij een minuut voor tijd zijn land Nigeria naar de halve finale van de Afrika Cup schoot ten koste van Zuid-Afrika. Het was zijn tweede doelpunt ooit voor Nigeria."Dit was een mooi en belangrijk moment", zegt Troost-Ekong na afloop tegen FOX Sports. "Je droomt dat je belangrijk kunt zijn, helemaal in de laatste minuut. Ik ben tevreden, ook voor alle andere jongens, want we hebben hard gevochten." Dat Zuid-Afrika vooraf aangaf dat Nigeria bang voor hen zou zijn, deed Troost-Ekong niks. "Er was respect voor Zuid-Afrika, want het is een goede ploeg, maar wij waren niet bang."

Lees ookTeleurstelling bij Veldwijk na uitschakeling Afrika Cup: 'Heel zuur' 

Nigeria kwam na iets minder dan een half uur op voorsprong. "Wij speelden goed gecontroleerd", analyseert Troost-Ekong de wedstrijd. "Zij hadden veel de bal, maar werden niet echt gevaarlijk. De tweede helft kwamen zij dichterbij onze zestien, maar hebben we weinig weggegeven." Na de 1-1 een kwartier voor tijd, viel de beslissing vlak voor het einde van de negentig minuten toen Troost-Ekong een hoekschop tot doelpunt promoveerde. "Het voetbal in deze wedstrijden is niet altijd het allermooist, maar we wilden zo min mogelijk risico lopen en dat hebben we goed gedaan."

Topploegen
De verdediger van het Italiaanse Udinese mag het nu met zijn land in de halve finale gaan opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Ivoorkust en Algerije, dat later vandaag op het programma staat. "Dat zijn twee topploegen, maar als Nigeria moeten wij ook tegen hen een resultaat kunnen halen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 juli 2020

  2. donderdag 9 juli 2020