Cocu tevreden met winst bij debuut: "Goed voor zelfvertrouwen"

Cocu tevreden met winst bij debuut: "Goed voor zelfvertrouwen"

11 juli 2019 – Philip Cocu heeft zijn eerste overwinning als trainer van Derby County geboekt. De nieuwe manager zag zijn ploeg het Amerikaanse Sarasota Metropolis FC verslaan met 0-2. Cocu is blij dat hij zijn officieuze vuurdoop heeft afgesloten met een zege. "Dit is belangrijk."Jack Marriott was de grote man bij Derby door in een tijdsbestek van zeven minuten de twee goals voor zijn rekening te nemen. Dit gebeurde echter pas in de tweede helft, omdat de Amerikanen in het eerste bedrijf de pot goed dicht wisten te houden. Dat zag ook Cocu, zo zegt hij na afloop tegen de clubkanalen. "De eerste helft was lastig vanwege de defensieve tegenstander. Ze stonden compact en wij hadden het lastig om iets te creëren. Gelukkig werd het tweede helft meer open en maakten wij twee goals. We hadden er ook meer kunnen scoren."

Trainer en spelers zijn blij dat de kop eraf is. "Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te spelen", zegt Cocu. "Iedereen is blij om te spelen. Ik ben tevreden. Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen en ook voor de jonge spelers is het belangrijk om te winnen."

Lees ook: Derby County stelt Cocu voor vier seizoenen aan als hoofdcoach

Verbeteren
Volgens de oefenmeester, die vorige week werd gepresenteerd als opvolger van de naar Chelsea vertrokken Frank Lampard, is het resultaat het minst belangrijke bij deze duels in de voorbereiding. "Op dit moment kijken we vooral wat we willen, hoe we willen opbouwen en hoe we de spelers voorin willen bereiken. We moeten nog dingen verbeteren, maar de intentie en het werk van het team is goed."

Derby County verloor afgelopen seizoen de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League en opent het nieuwe seizoen in het Championship op maandag 5 augustus met een uitwedstrijd tegen Huddersfield Town.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019