Fortuna Sittard gaat afscheid nemen van verbannen Dianessy

11 juli 2019, 09:00

Het huwelijk tussen Fortuna Sittard en Djibril Dianessy is voorbij. De 23-jarige Franse aanvaller gaat de club op korte termijn verlaten. Vorige week werd hij nog uit de selectie gezet en daardoor was hij overbodig geworden bij de Limburgse club.

Technisch manager Sjoerd Ars zegt tegen omroep L1 dat de aanvaller gaat vertrekken, al wilde hij nog niet kwijt wat de nieuwe bestemming van Dianessy wordt. Vanwege zijn verbanning uit de selectie trainde hij de afgelopen dagen al niet meer mee, ging een oefenwedstrijd aan zijn neus voorbij en kwam hij ook niet voor op de teamfoto. Waarom hij uit de selectie werd verwijderd, wilde Ars niet zeggen. Volgens hem ging dat om 'interne zaken'.

Lees ook: Fortuna Sittard zet Dianessy voorlopig uit de selectie

De nieuwe club van Dianessy zal wel een transfersom voor hem moeten betalen aan Fortuna, aangezien de Fransman nog een contract voor één jaar heeft in Sittard. Dianessy was een belangrijke kracht in het elftal dat twee seizoenen geleden promotie naar de Eredivisie afdwong. In totaal speelde hij 68 wedstrijden voor Fortuna Sittard. Hij maakte daarin twintig doelpunten en kwam tot elf assists. In de Eredivisie kwam hij niet in het stuk voor. Mede door een slepende kruisbandblessure speelde Dianessy afgelopen seizoen in totaal slechts vijf minuten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen