Go Ahead Eagles neemt Bannink over van FC Emmen

Go Ahead Eagles neemt Bannink over van FC Emmen

11 juli 2019 – Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Alexander Bannink. De middenvelder komt over van FC Emmen en tekent een contract voor één seizoen bij de club uit de Eerste Divisie. De Deventenaren hebben bovendien de mogelijkheid het contract van Bannink met nog een extra jaar te verlengen.Bannink was één van de sterkhouders bij FC Emmen in het jaar dat de club promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Hij scoorde onder meer in de finale van de play-offs tegen Sparta. In 2012 kwam hij al naar Emmen, maar in 2015 besloot hij daar te vertrekken. Na een uitstapje bij De Graafschap, keerde hij in 2017 terug bij de club uit Drenthe. In totaal kwam Bannink tot 172 officiële duels voor Emmen en wist hij daarin vijftig keer het net te vinden. In het debuutseizoen in de Eredivisie kwam hij 24 keer in actie en scoorde hij vier keer.

"Ik had het gevoel dat ik klaar was bij Emmen", licht Bannink zijn vertrek toe op de website van Go Ahead Eagles. "Ik wilde een nieuwe uitdaging en ben heel bij die nu te vinden bij Go Ahead Eagles. De technisch manager en de trainer lieten in de gesprekken doorschemeren me graag te willen hebben en dat is heel belangrijk voor een voetballer." Bannink heeft ervaring met voetballen in Oost-Nederland, want eerder stond hij onder contract bij FC Twente, PEC Zwolle, Heracles Almelo en De Graafschap. Hij hoopt zich met Go Ahead te plaatsen voor de play-offs komend seizoen.

Allround
Technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead is blij met de komst van de ervaren middenvelder. "Hij is een allround middenvelder met veel dynamiek, diepgang en scorend vermogen. Dat laatste wordt bevestigd door zijn cijfers van de afgelopen jaren; telkens minstens tien goals in de Eerste Divisie. Alexander is precies het type middenvelder waar we naar op zoek waren. Mooi dat die zoektocht met zijn komst voltooid is." FC Emmen wenst Bannink succes bij zijn nieuwe club. "We zullen hem blijven volgen", aldus voorzitter Ronald Lubbers.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019