Frank de Boer met Atlanta naar halve finale beker

Frank de Boer met Atlanta naar halve finale beker

11 juli 2019 – Frank de Boer blijft met Atlanta United in de race om voor het eerst in de clubhistorie beslag te leggen op de Amerikaanse beker. Atlanta won afgelopen nacht in de kwartfinale van Saint Louis FC en plaatste zich daardoor voor de halve eindstrijd van de U.S. Open Cup.Atlanta United was de betere ploeg in de openingsfase, maar wist de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Ondanks dit goede begin kreeg Saint Louis, dat op het tweede niveau in Amerika actief is, de grootste mogelijkheid. Sam Fink kopte namens de bezoekers tegen de paal. Het leverde een 0-0 ruststand op.

Na de pauze schoot Atlanta uit de startblokken, want zeven minuten na rust stond de 1-0 op het scorebord. Pity Martínez strafte balverlies van Saint Louis af en zorgde voor de bevrijdende openingstreffer namens de thuisploeg. Omdat Atlanta vervolgens niet door wist te drukken, bleef het lang spannend. Pas in de blessuretijd zorgde Josef Martínez voor de 2-0. De Venezolaan bleef rustig vanaf de strafschopstip en schoot zijn ploeg naar de halve eindstrijd.

Welkome opsteker
De zege was een welkome opsteker voor Frank de Boer, die uit de laatste vier wedstrijden slechts één overwinning had weten te halen met zijn ploeg. In de halve finale van de beker treft Atlanta United nu Orlando City SC. De andere halve finale gaat tussen Minnesota United en de Portland Timbers.

Lees ook: De Boer waarschuwt Ajax: "Seizoen zoals het vorige is een utopie"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019