Senegal verslaat Benin en is eerste halvefinalist Afrika Cup

10 juli 2019, 20:02

Senegal heeft zich woensdagavond als eerste land geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. De Leeuwen van Teranga wonnen in Caïro met 1-0 van Benin, dat in de vorige ronde Marokko nog uitschakelde. Idrissa Gueye maakte in de Egyptische hoofdstad het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de achtste finale tegen Oeganda (0-1) was sterspeler Sadio Mané de maker van het enige doelpunt. Tegen Benin

zag de aanvaller van Liverpool twee doelpunten vanwege buitenspel afgekeurd worden. Wel was hij als aangever betrokken bij de winnende goal, dat twintig minuten voor tijd viel. Met wat geluk kreeg Mané de bal bij Gueye, die door de verdediging van Benin sneed en vervolgens vanaf een meter of tien raak schoot.

Benin was vervolgens niet bij machte om wat aan het tegendoelpunt te doen. In de slotfase kreeg Olivier Verdon (Benin) nog een rode kaart nadat hij Senegal een scoringskans ontnam. Het tiental slaagde er daarna niet meer in om een verlenging af te dwingen.

In de halve finale van de Afrika Cup zal Senegal het opnemen tegen de winnaar van de kwartfinale tussen stuntploeg Madagascar en Tunesië. Nigeria, Zuid-Afrika, Ivoorkust en Algerije zijn de andere kwartfinalisten.