Vitesse nog zonder zege: "Dat slaat wel over op mijn humeur"

10 juli 2019, 14:27

De voorbereiding van Vitesse verloopt nog niet vlekkeloos. Na de 4-3 nederlaag tegen FC Midtjylland en het 1-1 gelijkspel tegen Korona Kielca, ging de club uit Arnhem dinsdag met 2-0 onderuit tegen Lech Poznan. Trainer Leonid Slutsky en aanvoerder Bryan Linssen maken zich echter geen grote zorgen.

"In principe is de voorbereiding voor dit soort wedstrijden, om te kijken waar het aan bijgeschaafd moet worden", stelt Linssen in gesprek met het televisiekanaal van Vitesse. "Op zich boeit het resultaat niet echt. Maar het is ook zo dat we nu in de derde week zitten en al wat tegenslagen hebben gehad met jongens die geblesseerd zijn geraakt. Daardoor spelen we met veel jonge jongens die moeten wennen aan de snelheid, het tempo en de fysieke duels. Je wilt dit soort wedstrijden winnen, maar dat is weer niet gebeurd. Dat slaat wel over op mijn humeur."

Slutsky zag dat Vitesse tegen Lech Poznan moeite had het spel te controleren. "Voor mij wat het vooral belangrijk om te zien of we voldoende progressie tonen in balbezit. We moeten volledige focus houden en daarin maakten we veel simpele fouten. Dat was voor mij het slechtste aan de wedstrijd van vandaag", aldus de trainer, die als positief punt noemt dat jonge jongens als Patrick Vroegh (19) en Yassin Oukili (18) speeltijd kregen.

Vitesse oefent vrijdag tegen Pogón Szczecin en neemt het later in de voorbereiding nog op tegen SV Darmstadt 98 en Bayer Leverkusen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen