AZ en Fortuna trappen hun Eredivisie-seizoen op zondagavond af

10 juli 2019, 11:29

Er wordt komend seizoen tóch minimaal één wedstrijd op zondagavond gespeeld in de Eredivisie en wel direct op de eerste speeldag van de competitie: het duel tussen AZ en Fortuna Sittard is verplaatst van 16.45 uur naar 20.00 uur op zondag 4 augustus. Reden is het feit dat de Alkmaarders donderdagavond in de Europa League-actief zijn. Het is voor het eerst in de Eredivisie-historie dat er op dat tijdstip gespeeld gaat worden.

Dat laat de KNVB weten. Het was een win-win-situatie, want FC Utrecht had reeds het verzoek ingediend om op zondagmiddag 16.45 te mogen spelen (waar eerst het duel van AZ stond) en ook die wijziging is gehonoreerd door de KNVB. Tijdens de veranderagenda heeft de Eredivisie uitgesproken flexibel te willen zijn voor ploegen die in Europa spelen, ook als dat betekent dat er zondagavond 20.00 gevoetbald moet worden.

Sowieso was het idee van de clubs om zondagavond te gaan spelen, maar die opzet - die in eerste instantie voor komend seizoen al doorgevoerd zou worden - werd toch weer van de hand gedaan. AZ en Fortuna Sittard spelen desondanks toch zondagavond om 20.00 al, waardoor FC Utrecht - dat Akademija Pandev of Zrinjski Mostar treft in de voorronde - tegen ADO Den Haag om 16.45 uur speelt.

Lees ookConcept schema Eredivisie: toch streep door 20.00 uur op zondag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen