Van Beek over Stam: "Trainen langer, maar ook vaker en zwaarder"

10 juli 2019, 11:07

Feyenoord trainer onder Jaap Stam een stuk harder dan onder Giovanni van Bronckhorst. Dat merkt verdediger Sven van Beek na de eerste weken onder de nieuwe coach in De Kuip. "Niks ten nadele van Giovanni van Bronckhorst, want iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken en zíjn manier is heel succesvol gebleken. Maar Jaap Stam is een ander type dan hij", legt de verdediger uit. 

Tegenover Voetbal International wordt hem gevraagd naar de verschillen tussen beide coaches. "We trainen nu niet alleen langer, maar ook vaker en zwaarder. Het is anders dan ik was gewend en dat voel je in je lichaam: kleine pijntjes, stramme spieren", aldus Van Beek, die denkt dat het goed is. "We zullen komend seizoen misschien het een en ander moeten compenseren. Als we superfit zijn, kúnnen we dat ook."

Ook in de persoonlijkheid en in de trainingsvormen ziet Van Beek verschillen. "Stam treedt vaker op de voorgrond dan Gio, die veel overliet aan zijn assistenten. Dat was zijn manier. Stam moet nu natuurlijk zijn visie op ons overbrengen en dat in korte tijd."

Dat Stam - hij was eveneens centrale verdediger - veel met Van Beek bezig is, waardeert hij ook. "Misschien wel doordat ik op zijn positie speel. Ik vind dat fijn, aandacht. Ik ben van nature leergierig. Nu is hij bezig met positioneel staan: wanneer ga je vol het duel aan? Wanneer blijf je weg?", legt hij uit. Met de nieuwe trainer heeft hij een goed voorbeeld. "In de voetballer Jaap Stam zat alles wat ík moet zijn. Doorgaan, pijn verbijten, hard in de duels, meedogenloos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen