De Jong was lang op weg naar PSG óf City: "Was echt fifty-fifty"

De Jong was lang op weg naar PSG óf City: "Was echt fifty-fifty"

10 juli 2019 – Frenkie de Jong was heel lang op weg naar Paris Saint-Germain of Manchester City afgelopen seizoen. De geruchten dat de middenvelder een van beide topclubs zou uitkiezen, klopten daadwerkelijk. "Ik heb met Pep Guardiola gesproken en dat was geweldig", aldus De Jong, die uiteindelijk tóch voor Barça koos toen zij zich nog een laatste keer meldden.Tegenover Voetbal International bevestigt hij dat de geruchten die destijds de ronde deden kloppen. "Uiteindelijk werd het een race tussen Manchester City en Paris Saint-Germain", beschrijft de middenvelder. "Want alle andere clubs had Ali na overleg al afgezegd. Zaten echt grote clubs tussen, hoor, clubs waartegen je normaal niet zomaar nee zegt." PSG en City bleven over, met de coaches van beide clubs zat hij om de tafel.

"Ik voelde echt heel veel liefde van die clubs en het was echt fifty-fifty wie het uiteindelijk zou gaan worden", zei De Jong. Stiekem hoopte hij echter nog op de Catalaanse grootmacht. "Alleen moesten ze wel laten zien dat ze me écht wilden hebben en dat gebeurde maar niet. Ik had op een gegeven moment het idee dat dit simpelweg nog niet het moment was naar Barcelona te gaan."

De Jong belde FC Barcelona af, waarna de club nogmaals contact opnam en alsnog met een grote delegatie naar Nederland kwam. De Jong: "Dat gesprek had zó veel vertrouwen gegeven... Gewoon super. Ali zei later dat het kippenvel ook op zijn armen stond, kan je nagaan hoe het bij mij was. Barcelona liet blijken mij per se te willen, ze gaven hun visie op mij als speler, hoe ze mijn toekomst zagen. Als je droomclub dan net zo'n goed plan heeft als alle andere clubs, is de keuze niet moeilijk."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020