Vitesse staat GelreDome voor festival af onder voorwaarden

10 juli 2019, 09:02

Vitesse heeft akkoord gegeven met het bidbook van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. De stad wil het evenement graag organiseren, maar dan zal de GelreDome ongeveer acht weken niet beschikbaar zijn voor Vitesse. Het akkoord is wel onder bepaalde voorwaarden.

Dat laat de club weten in een officieel statement. Als het zo ver komt, dan gaat Vitesse de laatste drie thuiswedstrijden van de Eredivisie en eventueel de play-offs in een tijdelijk stadion gaat spelen. "Indien het Arnhem wordt, moeten we concreet aan de gang met het scenario van het tijdelijke stadion", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk. "De provincie, gemeente Arnhem en Vitesse hebben op een bijzonder constructieve en intensieve manier samengewerkt, wat ongetwijfeld in de toekomst ook verder haar vruchten zal afwerpen."

Wat die voorwaarden precies zijn, laat Van Wijk niet weten. "Onze eerste reactie was; natuurlijk gaan wij niet buiten GelreDome spelen", aldus de directeur. "Aan de andere kant beseffen we ook dat het een unieke en eenmalige kans is die voorbij komt voor onze stad en onze regio. Daarom zijn we de gesprekken aangegaan. Ons uitgangspunt is vanaf het begin heel duidelijk geweest: alleen onder bepaalde voorwaarden zijn we bereid in te stemmen.

Het veld naar buiten schuiven

Uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders bleek eerder dat de gemeente wil kijken of het veld van het stadion naar buiten kan worden geschoven, zodat er voor de voetbalfans een tijdelijke tribune kan worden gebouwd naast het GelreDome. Zo kan de opbouw en repetities voor het evenement doorgaan en kan Vitesse ook gewoon thuiswedstrijden afwerken.

Het 65ste Eurovisie Songfestival van komend jaar wordt gehouden in mei - de exacte datums zijn nog niet bekend. Voor Vitesse zou dat betekenen dat het deze duels buiten het GelreDome moet gaan spelen: RKC Waalwijk (11 april), Sparta Rotterdam (26 april) en Heracles Almelo (3 mei) komen in die weken op bezoek in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen