Brama mist Eredivisie-rentree FC Twente door blessureleed

10 juli 2019, 08:02

De kans is zeer klein dat Wout Brama de rentree in de Eredivisie van FC Twente gaat halen. De middenvelder kampt met problemen aan zijn achillespezen en heeft nog geen normale training kunnen doen. "Ik ben tot dusverre twee keer buiten geweest. Ik heb vier keer vier minuten gelopen. Met pijn, dat wel", vertelt de captain van de Tukkers na de eerste maand voorbereiding.

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Het is een kwetsuur die hij heeft overgehouden aan het lange en zware vorige seizoen. In de race om het kampioenschap ging Brama verder dan verantwoord was. "De kans dat ik de competitiestart haal is te verwaarlozen", aldus Brama. "Ik had dat ingecalculeerd. Het elftal en de club hadden me toen nodig, er was geen andere keus. Daar betaal ik nu wel de tol voor, want ik heb het dubbel zo hard teruggekregen in mijn revalidatieproces. Maar ik zou het zo weer doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad."

Wel hield Brama overbelastte achillespezen over aan de vele duels. "Simpel gezegd komt het erop neer dat het peesweefsel niet helemaal gezond is. In dat peesweefsel is de doorbloeding minder goed. Er zit vocht in de pees en dat doet pijn", legt hij uit. Links is het inmiddels hersteld, rechts zeker niet. Bang voor het einde van zijn loopbaan is hij overigens nog niet. "Van die noodscenario's wil ik nog zover mogelijk weg blijven. Vooral ook omdat alle specialisten me het gevoel geven dat het goed gaat komt."

De Eredivisie-rentree halen is een utopie, maar wanneer Brama wél weer van de partij is, durft hij niet te zeggen. "Ik heb geen idee wanneer ik weer kan trainen. Bij mijn knieblessure vorig seizoen konden ze aangeven dat het acht tot tien weken zou duren. Met deze blessure kun je geen prognose geven. Het heeft tijd nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen