PEC Zwolle gaat aan de haal met Van Wermeskerken

9 juli 2019, 16:33

Sai van Wermeskerken gaat zijn geluk beproeven in de Eredivisie. De rechtsback speelde eerder voor FC Dordrecht en SC Cambuur en maakt nu promotie naar PEC Zwolle. Die club heeft hem voor twee jaar vastgelegd, met de optie op een extra jaar.

De 25-jarige verdediger speelde sinds 2017 bij Cambuur, waarvoor hij het afgelopen seizoen alle duels in actie kwam. De Japanse Nederlander vindt de tijd rijp voor het spelen in de Eredivisie. "Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in me had, zijn we snel met elkaar in gesprek geraakt. Na periodes bij Dordrecht en Cambuur gevoetbald te hebben, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om voor de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij."

Van Wermeskerken komt transfervrij over van Cambuur. Technisch manager Mike Willems is tevreden met de deal. "Sai is een speler die de afgelopen jaren stapje voor stapje progressie heeft geboekt", zegt hij op de clubwebsite. "Via FC Dordrecht kwam hij bij Cambuur terecht, waar men zeker vorig seizoen niet om hem heen kon. Tevens kwam hij uit voor Japan O23. Sai is van origine een vleugelaanvaller, maar omgeturnd tot rechtsback. Daar is hij ook op zijn sterkst. In Zwolle krijgt hij nu de kans om zich op die positie te richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen