Cillessen wil alles spelen bij Valencia: "Stap voorwaarts voor mij"

Cillessen wil alles spelen bij Valencia: "Stap voorwaarts voor mij"

9 juli 2019 – Jasper Cillessen kan niet wachten om te beginnen bij Valencia. De doelman stond de afgelopen jaren onder contract bij FC Barcelona als reservedoelman, maar is bij de nummer vier van La Liga gehaald als eerste keuze. En het liefst staat hij zo weinig minuten af. "Ik wil in de competitie spelen en in de Champions League. Alles."Dat vertelde hij tijdens zijn presentatie. De opvolger van doelman Neto, die de omgekeerde weg bewandelde, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Dit is voor mij een stap voorwaarts in mijn loopbaan", stelde Cillessen, geciteerd in de Spaanse media. "Ik heb Marcelino verteld dat ik kom om te spelen. Dit is een mooie en grote club, met een geweldig stadion, Mestalla. Ik ben er klaar voor."

Speeltijd was daarbij een belangrijke voorwaarde voor Cillessen. "Toen ik naar Barcelona kwam, wilde ik dat ook. Maar er is voor Ter Stegen gekozen. Nu ben ik dertig jaar en wil ik niet nog een jaar op de bank zitten." Eerder zei hij ook al respect te hebben voor zijn Duitse collega, maar wel te balen zo weinig in actie te komen.

De keuze voor Valencia, waar hij tot 2023 tekende, was volgens Cillessen niet moeilijk, toch raadpleegde hij een aantal (oud-)collega's. "Ik heb met Murillo (verdediger van FC Barcelona, red.) gesproken. En ook heb ik contact gehad met Ronald Koeman en Hedwiges Maduro", zei Cillessen. Tegelijk met de presentatie van Cillessen werd in Barcelona Neto gepresenteerd. De nieuwe keeper van de Catalanen neemt het rugnummer (13) van Cillessen over: waarmee de Nederlander in Valencia gaat keepen, is nog onbekend.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 11 augustus 2020

  2. maandag 10 augustus 2020

  3. zondag 9 augustus 2020