KNVB eert Wiegman met een plaats in eervolle beeldentuin

KNVB eert Wiegman met een plaats in eervolle beeldentuin

9 juli 2019 – Sarina Wiegman wordt door de KNVB toegevoegd aan de beeldentuin op de campus in Zeist. De zeer succesvolle bondscoach van de dames is de eerste vrouw die een beeld krijgt en komt daarmee in het rijtje met onder andere Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Johan Neeskens en Rinus Michels. Het is een eerbetoon aan de trainster van de Leeuwinnen, vanwege haar verdiensten. "Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens", legt Jan Dirk van der Zee uit. "Dit is ze voor haar speelsters, de staf, maar ook voor ons als KNVB. Ze heeft nu al zoveel betekend voor het Nederlands voetbal dat wij als KNVB hebben besloten om haar beeltenis toe te voegen aan onze beeldentuin."

Naast de zilveren WK-medaille in Frankrijk won ze twee jaar geleden ook het Europees Kampioenschap in eigen land. Dat weegt zwaar mee, net als haar verleden als speelster voor het vrouwenteam van Nederland. In de beeldentuin staat momenteel het elftal van de eeuw, met spelers die door Johan Cruijff werden uitgekozen. Dennis Bergkamp werd daar als eerste recent toegevoegd na een stemming, terwijl Wiegman de eerste vrouw is in het eervolle rijtje.

Elftal van de eeuw in de beeldentuin: Edwin van der Sar (doel), Ruud Krol (linksback), Frank Rijkaard (centrale verdediger), Ruud Gullit (rechtsback), Wim van Hanegem (linkshalf), Abe Lenstra (linksbinnen), Faas Wilkes (rechtsbinnen), Johan Neeskens (rechtshalf), Piet Keizer (linksbuiten), Johan Cruijff (middenvoor) en Marco van Basten (rechtsbuiten).

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020