Utrecht ruimt op en verkoopt Görtler aan FC St. Gallen

Utrecht ruimt op en verkoopt Görtler aan FC St. Gallen

8 juli 2019 – FC Utrecht heeft aanvaller Lukas Görtler maandag verkocht aan FC St. Gallen. De Duitser maakt per direct de overstap naar de Zwitserse Super League, omdat hij in de Domstad te weinig uitzicht op speeltijd meer had. Eerder op de dag deed de club ook spits Cyriel Dessers al van de hand.

"De hevige concurrentie in de selectie van FC Utrecht wakkerde bij Lukas de wens aan te vertrekken", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. Dat is niet gek, want sinds 2017 speelde de voorhoedespeler 'slechts' 52 duels, waarin hij twee doelpunten maakte en vijf keer een assist gaf. Görtler was in de meeste van zijn optredens invaller.

Onduidelijk is of er een transfersom wordt betaald voor de aanvaller, wiens contact nog doorliep tot de zomer van 2020. Zuidam: "FC St. Gallen heeft een passende oplossing geboden waarmee alle betrokken partijen uiteindelijk tevreden zijn. We bedanken Lukas voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in het vervolg van zijn carrière."

Na het vertrek van Dessers en Görtler heeft John van den Brom nog Gyrano Kerk, Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck, Issah Abass, Simon Makienok, Nick Venema en Othmane Boussaid onder contract staan voor de plekken voorin.

Lees ook: Dessers tekent voor drie jaar bij Heracles Almelo

gerelateerd